Kao iz fabrike
2

Subaru Impreza WRX STI pretvoren u pickup

D. B.
Subaru WRX STI, koji je pretvoren u pickup, pojavio se na tržištu polovnih automobila te se prodaje na aukciji.

Iako se nekima neće svidjeti "uništavanje" ovakvog Subaruovog modela, automobil nakon konverzije zaista izgleda prilično dobro, kao da je izašao iz fabrike. Prostor za teret je prilično velik i potpuno funkcionalan.

WRX STI iz 2006. godine je većinu svog dosadašnjeg života proveo u Kaliforniji, a nakon što je "preseljen" u New York, uslijedila je konverzija koju je obavila kompanija Smyth Performance. Ova kompanija je poznata po konverzijama modela Dodge Charger, Audi A4, Volkswagen Beetle mnogih drugih.

Ukratko, riječ je o stručnjacima koji znaju šta rade, a kvalitet izrade je jasno vidljiv na ovom primjeru. Spoj između originalnog B stuba i zatvorenog stražnjeg dijela je besprijekoran. Linija ramena se završava na gornjem dijelu prostora za teret također izgleda fabrički, a čak i modifikovana stražnja svjetla izgledaju prikladno.

Otključavanjem pop-up poklopca i spuštanjem vrata prtljažnika otkriva se aluminijski potpuno iskoristivi prostor za teret, a moguće je postaviti i old-school Subaru Brat sjedišta okrenuta nazad.

Automobil je dobio izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, katalizator visokog protoka, a povećana je i snaga 2,5-litarskog četverocilindričnog motora s turbopunjačem koji u fabričkoj konfiguraciji isporuluje 300 KS. Motor je uparen sa 6-stepenim manuelnim mjenjačem preko kojeg se snaga prenosi na sva četiri točka.

Za ozvučenje se brine Alpine ozvučenje, dok izgled automobila unapređuju 18-inčne Integrale felge.

Subaru Impreza WRX STI se sada prodaje na aukciji, a trenutno najviša ponuda iznosi 11.000 dolara. Aukcija se završava 14. oktobra.

Vezani članci