{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Stvari neophodne za siguran put na ljetovanje

S
17.7.2009. u 09:08
0
0
Stvari neophodne za siguran put na ljetovanje
0
Stvari neophodne za siguran put na ljetovanje
Kada se napokon spremate na dugoočekivani godišnji odmor, posljednja stvar o kojoj želite razmišljati su nepredviđene okolnosti na putu. Međutim, dobro je biti spreman za svaki slučaj. Evo popisa koji bi vam mogao dobro doći prije nego krenete na put.
Ako to niste učinili već neko vrijeme, bilo bi dobro da zamolite svog ovlaštenog servisera da u vašem vozilu provjeri akumulator, žarulje, pritisak u gumama, nivo ulja, ispušnu cijev i kočnice.

Također bi bilo dobro provjeriti uvjete navedene u automobilskom osiguranju u slučaju nezgode, posebno ako putujete u inostranstvo

Kako biste bili spremni u slučaju saobraćajne nesreće, provjerite da posjedujete sljedeće predmete: trokut, signalizacijski prsluk, pribor za pružanje prve pomoći, baterijsku lampu, EU izvještaj o saobraćajnoj nesreći, fotoaparat kako biste dokumentirali nesreću.

Zapamtite i telefonski broj koji valja nazvati u slučaju nezgode: to je u većini evropskih država 122.

Ponesite sa sobom i rezervni ključ od automobilam te zapamtite gdje ste ga stavili, odvojeno od prvog ključa.

Kada se radi o sigurnosti u automobilu, pripazite da svi nasloni za glavu budu adekvatno podešeni; svi moraju biti vezani sigurnosnim pojasevima, bez obzira na dužinu trajanja vožnje; djeca moraju koristiti za njih prikladne sjedalice i nosiljke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: