Stiže u Ženevu
0

Spremna nova KIA Cee'd

Sarajevo-x.com
KIA je javnosti pokazala prvu fotografiju nove generacije popularnog modela Cee'd, dok se potpuna svjetska premijera očekuje na sajmu automobila u Ženevi, u martu ove godine.
Nova KIA Cee'd donosi dosta novosti, te dizajnerski kombinuje stil koji se obično veže sportske coupé modele, dok ujedno nastoji ponuditi prostoranost i funkcionalnost petovratnog modela.

Novi izgled koji ističe kvalitet zaista prvilači veliku pažnju na Cee'd, a ovaj put nisu izostali ni detalji kao što su hromirane lajsne oko bočnih stakala, kao i "mišićave" linije na poklopcu motora. KIA obećava da je odličan vanjski dizajn nadopunjen ivrsnom ergonomijom u unutrašnjosti, te instrumentima koji su orijentisani prema vozaču. Također, cijela unutrašnjost bi obaj put trebala dobiti znatno bolje i ugodnije materijale, što će pridonijeti ugledu i popularnosti KIA-e Cee'd.

Nova KIA Cee'd dolazi i kao tehnički sofisticiriji model, te ima vrlo velike ambicije za još veće uspjehe u C-segmentu, što će joj biti dodatno olakšano izdašnim garantnim rokom od 7 godina.

Novi Cee'd će biti dostupan širom Evrope od drugog tromjesečja 2012. godine.