Čeka vas bogat sadržaj
656

Spremite se za novi spektakl: Tuning show Back to the roots 7. jula u Sarajevu

Piše: D. B.
Ekipa entuzijasta i ljubitelja automobila i ove godine organizuje tuning show pod nazivom Back to the roots (BTTR), koji će definitivno svojim sadržajem privući još veću pažnju i još više posjetitelja.

Prvi Back to the roots show održan je prošle godine te je u potpunosti nadmašio sva očekivanja uprkos lošem vremenu u Sarajevu. To je ujedno i jedini događaj ove vrste u Sarajevu, a organizatori namjeravaju da postane tradicija te da nudi sve bolji sadržaj.

"S obzirom da se od 2013. godine nije održao događaj ove vrste u Sarajevu, posjećenost i zainteresovanost publike tolika da je čak izabrana lokacija bila premala za toliki broj posjetitelja. Parking prostor Zetre smo podijelili na dva dijela, u jednom dijelu su se nalazili takmičari, dok smo drugi dio namijenili za ljubitelje automobila koji se nisu takmičili, ali su željeli da budu dio ovog događaja. Imali smo tri kategorije u takmičenju, izgled automobila Styling Show, jačina audio sistema DB Drag i jačina izduvnog sistema Exaust Freaks. Nakon održanog događaja, kada smo sve sumirali i kada su se utisci slegli, mi smo bili prezadovoljni, kako posjetom, tako i našim timskim radom i organizacijom", izjavio je za portal Klix.ba član organizacijskog tima pomenutog showa Alen Mušanović.

Ovogodišnji show će se održati također u krugu dvorane Zetra početkom jula.

"Show BTTR održat će se 7. jula na istoj lokaciji kao i prošle godine na parking prostoru Olimpijske dvorane Juan Antonio Samaranch, odnosno Zetre, a počet će u 10:00 sati", istakao je Mušanović.

U glavni grad će stići domaći ljubitelji automobila, ali i oni koji će doći iz regije. Također, ovog puta će parking moći primiti više posjetitelja.

"S tim da se radi o istoj lokaciji kao i prošle godine, osmislili smo drugačiji koncept izgleda parking prostora kako bismo primili što više posjetitelja, kao i učesnika našeg showa. Događaj je internacionalnog karaktera, tako da očekujemo takmičare i posjetioce s cijelog Baklana, a i šire", kazao je naš sagovornik.

Show će se održati tokom jednog dana, a pravila učešća su jednostavna.

"BTTR i ove godine ostaje događaj jednodnevnog karaktera, a kao što sam prethodno spomenuo jedina izmjena će biti u izgledu parking prostora, kao i dijelu za sponzore, čiji broj se dosta povećao u odnosu na prošlu godinu. Potrebno je naravno da posjedujete vlastiti automobil koji svojim modifikacijama odgovara vrsti takmičenja", jasan je bio Mušanović.

Organizacija nije lak, a ni jeftin zadatak.

"Organizacija ovakve vrste događaja košta jako puno, ali zahvaljujući svim našim sponzorima koji će biti dio svega, nekako uspijevamo pokriti sve nužne troškove. Naš tim čini veći broj ljudi, koji su prije svega prijatelji i čija je ljubav prema automobilima dovela do same ideje organizovanja showa", istakao je on.

Za kraj je pozvao takmičare, ali i sve zainteresirane da dođu na show i uživaju u bogatom sadržaju.

"Pozivamo sve ljubitelje automobila prije svega na druženje u nedjelju 7. jula, želimo da uživaju u sadržaju koji smo pripremili. Cilj nam je da što veći broj ljudi bude dio ovog događaja koji je već nakon prvog održavanja 2018. godine bio jedan od boljih evenata ovog karaktera na našim prostorima. Svi su dobrodošli", završio je Mušanović.