Na Twitteru
4

"Slučajno" objavljena fotografija osvježenog Peugeota 308 GTI

Klix.ba
Kompanija Peugeot je diskretno osvježila svoj kompaktni hatchback i karavan 308 ranije ovog mjeseca, a sada je na Twitteru objavila fotografiju GTI modela koja je ubrzo uklonjena.

Kao što se moglo i očekivati, brojni automobilistički magazini su preuzeli fotografiju prije nego je izbrisana, tako da sada znamo kako izgleda 308 GTI. Na prvi pogled je teško pronaći razlike, ali će oni bolji poznavaoci uočiti promjene na prednjem dijelu, tačnije na gornjim i donjim rešetkama hladnjaka, redizajnirani su ventilacijski otvori, a prednji dio krasi i nešto više hromiranih dijelova.

Kombinacija plave i crne boje je također novost, a na stražnjem dijelu, koji nije vidljiv na fotografiji, očekuju se manje promjene LED svjetala i branika, ali ništa značajno.

Kada je riječ o standardnom modelu 308, prava vijest su bili potpuno novi ili poboljšani motori, tako da će biti zanimljivo vidjeti da li će isti slučaj biti i s GTI verzijom. Priča se da će aktuelni 1,6-litarski benzinac s turbopunjačem, koji razvija 270 KS i 330 Nm obrtnog momenta, biti unaprijeđen tako da će isporučivati 290 KS i 350 Nm obrtnog momenta.

Što se tiče impresivnog koncepta 308 R Hybrid s 500 KS predstavljenog prije nekoliko godina, on zasad neće dobiti produkcijsku verziju.