Street Race Mostar
435

Škripa kočnica i miris spaljenih guma: Fantastičan vikend na mostarskoj pisti

Piše: R. D.
(Foto: Dalibor Bošnjak/Klix.ba)
Drugi dan "Oldschool" Street Racea koji se ovog vikenda održao na pomoćnoj pisti Aerodroma Mostar privukao je znatno veći broj automobila, ali i gledatelja nego subotnji dio takmičenja. Takmičenje u organizaciji AMK Extreme pretendira da bude jedno od najboljih u cijeloj regiji, a privuklo je vozače s cijelog prostora bivše države.

Osim utrka ubrzanja na 402 metra, upriličena su i nadmetanja stilista, takmičenje u uređenju automobila Street style, kao i dB Drag, gdje su se vlasnici automobila takmičili u snazi audiosistema instaliranih u svojim ljubimcima, a za gledatelje su bile priređene nagradne igre i osigurane vrijedne nagrade.

Pobjednici nedjeljinih utrka su (po klasama):

Klasa 17: Nermin Ćelović Klasa 16: Kristijan Kurečić Klasa 15: Sadin Bogilović Klasa 14: Igor Vučković Klasa 13: Goran Bilić Klasa 12: Nebojša Blagojević Klasa 11: Tomislav Kreševac

Klasa 10: Dženan Sirćo Klasa P1proFWD: Ivan Vulović Klasa P2proRWD: Kenan Dželilović Klasa P3proAWD: Tomislav Kreševac Klasa DproDIESEL: Alen Mujanović Klasa SUPERFINALE: Tomislav Kreševac.

Najbolje vrijeme dana imao je Dženan Sirćo, ET – 10,555, TT – 10,689

Vikend na mostarskoj pisti je kao i dosad protekao u odličnoj organizaciji i atmosferi pa su ljubitelji automobila i utrka zaista mogli uživati u oktanskom spektaklu.