Najbolji automobili 2012
0

Škoda Superb pobjednik u klasi

Sarajevo-x.com
Čak četiri modela marke Škoda našli su se među nagrađenim u konkurenciji za "Najbolji automobil 2012" izbora stručnog magazina Auto motor und sport (AMS): mjesto na vrhu srednje klase vozila je, prema ocjeni čitatelja, i ove godine rezervisano za Superb. Druga mjesta u svojim kategorijama zauzeli su Škodin bestseller Octavia, Škoda Roomster i Škoda Fabia.

Superb je sa 22 posto osvojenih glasova već drugu godinu zaredom trijumfovao u kategoriji uvoznih vozila srednje klase i pritom nadmašio konkurenciju.

Ali i drugi Škodini modeli uvjerili su stroge ocjenjivače: Škodin bestseller Octavia odbranio je prošlogodišnje drugo mjesto u kategoriji vozila kompaktne klase iz uvoza, baš kao i Fabia, drugoplasirana u svojoj klasi malih vozila iz uvoza. Škoda Roomster je s prošlogodišnjeg trećeg mjesta napredovao na izvanredno drugo mjesto u kategoriji uvoznih monovolumena.

"Radujemo se ovim uspjesima", izjavio je na dodjeli nagrada u Stuttgartu prof. dr. h.c. Winfried Vahland, predsjednik Uprave kompanije Škoda.

"Za nas kao i za vrijednosti naše marke ovakav plasman na izboru ams-čitatelja predstavlja veliko priznanje. Naši automobili su sinomim za inteligentna i praktična rješenja, koja su opremljena savremenim i ekološki prikladnim tehnologijama, a koja su dostupna po pristupačnim cijenama. Tako će ostati i u budućnosti: s našim novim modelom Citigo kao i s budućom kompaktnom limuzinom želimo impresionirati još mnoge njemačke kupce. U okviru Škoda modelske ofanzive možemo svakih šest mjeseci očekivati po jedan novi model", dodaje Vahland.

U ovogodišnjoj 36. anketi najčitanijeg automagazina Evrope, Auto motor und sport, sudjelovalo je 116.000 čitatelja, koji su svoje favorite birali u deset kategorija iz sveukupne i uvozne konkurencije.