auto
1

Škoda Polar bi mogla biti rival Daciji Duster

Klix.ba
Češki proizvođač automobila Škoda planira proizvesti rivala popularnom SUV-u Daciji Duster. Novi model bi mogao biti nazvan Polar.

Volkswagenov Taigun, koji je zvanično predstavljen tokom Sajma automobila u Sao Paolu ove godine, mogao bi biti baza za nadolazeću Škodu Polar. Model će svoje mjesto naći ispod nove generacije modela Yeti, koji će "porasti". Ukoliko se Taigun nađe na tržištu, onda se može očekivati da bude ispod Polara, kao rival Nissanovom modelu Juke i Opelovom modelu Mokka. Kompanija Škoda je nedavno zaštitila ime Polar, a zbog činjenice da već postoji model Yeti, za očekivati je da će se Dusterov budući rival zvati Polar.

Polar će imati MBQ modularnu platformu koju Volkswagen Grupa koristi za svoje modele poput novog Golfa, Audija A3 ili Seata Leona. Glasine kažu da će Škoda Polar biti duga 4,1 metar, a osim verzije sa pogonom na prednjim točkovima, kupcima će biti dostupna i verzija sa pogonom na sva četiri točka. Više detalja o Škodi Polar za sada nije poznato, ali se očekuju sljedeće godine.