Mnoštvo noviteta
0

Škoda Octavia Facelift na bh. tržištu

Sarajevo-x.com
Podmlađena Octavia najavila je svoj dolazak na bh. tržište. Moćnija i sa više sampouzdanja, bh. javnosti predstavljena je danas na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama ASA Art Galerije.

Octavia Facelift može se pohvaliti sa osamnaest noviteta koji su umijećem stručne izrade osvježili novi izgled Octavie koja se ističe novim dizajnom s velikom unutrašnjosti i prtljažnikom te najmodernijom tehnikom. Elegantan, bezvremenski dizajn, visoka kvaliteta i kvalitetna izrada ostavljaju izvrstan dojam.

"Sigurni smo da će značajan broj naših kupaca prepoznati kvalitete i prednosti ovog visoko pozicioniranog i izuzetno cijenjenog modela u svom segmentu. Nadamo se da će Octavia Facelift svojom pojavom na tržištu privući značajan broj sadašnjih vozača Octavije, ali i novih kupaca, te da će i u narednom periodu Octavia zadržati rezultate prodaje iz 2008. godine te i dalje ostati najprodavaniji automobil na bh. tržištu“, izjavio je Eldin Hadžiselimović, Izvršni direktor ASA Auta.

Markantna glavna svjetla na prednjem dijelu vozila sa većim vanjskim ogledalima i jasno strukturiranim stražnjim dijelom Octaviji daju harmoničan izgled. Pored elegantnog dizajna, Octavia Facelift nudi mnogo više i u praktičnom smislu. Novitet je i 1,4 TSI motor sa 90 KS dok se benzinski motori s izravnim ubrizgavanjem obujma 1,4 i 1,8 litara mogu kombinirati s DSG automatskim mjenjačem sedmostepenog prijenosa.

Noviteti poput inovativnog audio i navigacijskog sistema, redizajniranog dvozonskog klima uređaja, grijanih stražnjih sjedala, xenon svjetala sa rotirajućim modulom (AFS sistem-Adaptive Frontlight System) i redizajnirane centralne konzole sa kontrolnom tablom sada su u Octaviji Facelift postali stvarnost.

ASA Auto ekskluzivni je importer Seata, Volkswagena, Audija, Porsche-a i Škode za tržište Bosne i Hercegovine, pri čemu su Škoda vozila i dalje lider sa 23,74% tržišnog učešća novih putničkih automobila u BiH. U odnosu na 2007. godinu tržišno učešće Škode povećalo se za 1,5% uz prodata 3402 nova putnička automobila, a prošla godina je bila najuspješnija za Octaviju kada je bila najprodavaniji automobil na bh. tržištu.