Za indijsko tržište
19

Skice Škode Vision IN najavljuju novi crossover

D. B.
Češki proizvođač automobila Škoda priprema novi crossover za indijsko tržište.

Škoda je vremenom postala jedan od većih igrača u autoindustriji zahvaljujući odličnoj ponudi i popularnim modelima poput Fabije, Octavije i Superba zajedno s tri SUV-a. Brend uživa kontinuiran rast, a čak ima i nekoliko specijalnih modela za Kinu gdje su kupcima ponuđeni Kamiq GT i Kodiaq GT. Također, u Rusiji se prodaje novi Rapid.

Međutim, Škoda se sprema da u Indiji predstavi novi model namijenjen drugoj zemlji na svijetu po broju stanovnika. Razvija se lokalno na verziji MQB A0 platforme koju će koristiti niz modela iz Volkswagen Grupe, a koji će se prodavati u pomenutoj regiji.

Dizajn eksterijera je ono što se može očekivati od Škodinog crossovera te slijedi istu temu korištenu za modele poput Karoqa. Podijeljena prednja svjetla su tipična za crossovere češke kompanije, dok stražnja svjetla liče na ona koja imaju Scala i Kamiq.

U unutrašnjosti je infotainment sistem poput tableta, a tu je i digitalni instrument klaster.

O ponudi motora zasad nema informacija, ali se očekuju mali benzinski motori te prednji pogon. Veći motor od 1,0-litarskog TSI motora se ne očekuje.

Iako je Vision IN tehnički koncept, produkcijska verzija nije daleko te će biti predstavljena ove godine kada će početi i proizvodnja subkompaktnog crossovera.