Na zahtjev kupaca
17

Singer predstavio svoj prvi kabriolet, Porsche 930 Turbo restomod

D. B.
Singer je odgovorio na zahtjeve kupaca te je napravio svoj prvi 911 kabriolet.

Singer slavi legendarni Porsche 930 primjerkom koji je namijenjen jednom sretnom kupcu.

"Prvi Porsche, Sport 356/1 poznat kao Number 1 bio je kabriolet, a glamur otvorenog krova i visoke performanse od tada su dio priče. Dugo sam čekao da proslavim taj dio Porscheovog nasljeđa u Singeru, a naš Turbo Study se čini kao savršen početak", izjavio je osnivač i predsjednik Singera Rob Dickinson.

Karoserija je napravljena od karbonskih vlakana, a linije su pažljivo dotjerane kako bi se optimizirala estetika i funkcionalne performanse. Lagani materijal je omogućio smanjenje težine vozila i povećanje krutosti, a lakiran je u Cadiz crvenu boju.

Automobil pokreće nova evolucija Mezger 6-cilindričnog motora sa zračnim hlađenjem, čija je zapremina povećana na 3,8-litara. Tu su dva turbopunjača, električni ventili rasterećenja pritiska turbine i zrak - voda međuhladnjaci.

Pomenuti motor razvija 510 KS, snaga se šalje na stražnje točkove putem 6-stepenog manuelnog mjenjača, no moguće je dobiti i pogon na sva četiri točka. Također, snaga se može smanjiti na 450 KS.

Sarađujući s kupcima na svemu uključujući ovjes, sistem kontrole prijanjanja i performanse kočnica, Singer kreira precizno ono što oni žele.

Cijena nije javno objavljena, ali definitivno nije niska.