Velika Britanija
39

Šefu Jaguara i Land Rovera veći prioritet borba protiv automafije, nego smanjenje poreza

B. R.
Land Roverova vozila među vozilima koja se najviše kradu u Velikoj Britaniji (Foto: EPA-EFE)
Land Roverova vozila među vozilima koja se najviše kradu u Velikoj Britaniji (Foto: EPA-EFE)
Izvršni direktor kompanije Jaguar Land Rover Adrian Mardell smatra da je veći prioritet borba protiv automafije, nego smanjivanje poreznih stopa. Pozvao je britanske vlasti da se odlučnije bore protiv automafije.

Zabrinutost je izrazio nakon što su britanske vlasti objavile podatke o tome da je značajno povećan broj ukradenih terenaca Range Rover, kao i o tome da je naglo porastao broj onih koji od osiguranja potražuju naplatu štete. Međutim, Mardell uvjerava da vozila njegove kompanije imaju dobre sigurnosne sisteme te je izjavio da su spomenuti podaci preuveličani.

Istakao je da je organizovana krađa vozila, kako je konstatovao, ozbiljan problem u Velikoj Britaniji te da je ovaj problem značajno pogodio sve proizvođače, među kojima je Jaguar Land Rover.

"Naši kupci pate zbog toga, a većini ljudi u ovoj državi to se neće svidjeti", rekao je.

U Velikoj Britaniji se prošle godine najviše krala Ford Fiesta, a zatim Ford Focus. Među deset vozila koja su se najviše krala bili su i Range Roverovi modeli Sport, Evoque i Sport. S obzirom na to da je krađa vozila veliki problem, Mardell je naveo da bi radije volio da se novac izdvoji za borbu protiv ovog problema, nego da se iduće godine smanje porezne stope, prenosi portal Autocar.