auto
0

Sedam finalista za Auto godine 2008

Sarajevo-x.com
22. januara 2008. godine u organizaciji marketinške agencije AlterMedia i Udruženja automobilskih novinara u BiH održat će se centralna manifestacija dodjele nagrada za Bh. automobil 2008. godine. Članovi “Udruženja autonovinara BIH “ odlučili su kojih sedam finalista će se boriti za laskavu titulu Automobil godine 2008.
  1. Hyundai i-30
  2. KIA Ceed
  3. Škoda Fabia
  4. Toyota Auris
  5. Ford Mondeo
  6. Renault Laguna
  7. Peugeot 308

Koji automobil će ponijeti lasavu titulu “Auto godine 2008” odlučit će žiri u sastavu: Seid Teftedarija (NTV Hayat), Mirza Vilić (TV ONB), Sinisa Baić (Autoshop magazine, BHT), Jasmin Mržljak (Auto Plus, SAN), Almir Grebović (ProAuto), Faruk Čardžić (Dnevni avaz) i Aleksandar Novaković (Glas Srpske).

U finalnoj konkurenciji za prestižnu titulu automobila godine je ostalo ukupno deset automobila. Osim toga biće dodjeljene nagrade u slijedećim kategorijama:

Privredno / dostavno vozilo godine PR menadžer godine Automobilski menadžer godine Menadžer godine iz prateće automobilske industrije Terensko/SUV vozilo godine i posebna nagrada – Best Buy automobil 2008. godine.

Ove godine u izboru za "Nagradu publike" možete učestvovati i vi glasajući na našoj anketi!

Od proteklog Izbora žiri je uspostavio još jednu nagradu – "Nagradu publike". Naime, na web portalu www.sarajevo-x.com svi mogu glasati za jednog od ponuđenih predstavnika. Glasanje će se obustaviti na dan proglašenja pobjednika.

Ovaj izbor postao je tradicija u BIH izbor AUTO GODINE održava se već deset godina. Izbor se vrši prema već ustaljenim pravilima . Da bi jedan automobil mogao biti kandidovan za Izbor automobila godine, potrebno je da zadovoljava nekoliko uslova, od kojih su najvažniji: da je u toku godine promovisan na domaćem , u ovom slučaju BH tržištu, da ga je najmanje 80 % članova žirija imalo na testu u toku godine.