Vrijedan 100.000 dolara
10

Šarmantni kamper ima novog vlasnika: "Smeđi šećer" je stvoren da zasladi život

DP
Foto: eBay
Modificirani Chevrolet C30 Camper iz 1983. godine prodan je na eBayu za 100.099 dolara.

Kompanija River City Rods je prošle godine, prije SEMA sajma automobila, radila izmjene na vozilu. Kamper je poslije modifikacija dobio nadimak "Smeđi šećer". Pokreće ga 5,3-litarski V8 motor, povezan s mjenjačem s 4 brzine. Prodavač nije objavio podatke o snazi motora i obrtnom momentu.

Ispod karoserije se kriju brojne nadogradnje šasije kampera. Podešavanjem ovjesa moguće je spustiti poprečni nosač toliko nisko da dodiruje tlo. Ova opcija je savršena prilikom izlaganja na sajmu, ali ne i tokom avanture u prirodi. Kompanija GSI je radila modifikacije ovjesa i upravljačkog sistema.

Vanjski izgled "Smeđeg šećera" privukao je veliki broj posjetitelja sajma, a prisutni kažu da su se mnogi fotografisali pored kampera. Retro smeđa boja vozila izgleda prelijepo u kombinaciji s nijansama žute, zlatne, crvene i narančaste.

Interijer je izrađen po mjeri i odlikuje ga veliki broj pametnih rješenja. Na primjer, sudoper je izrađen od Coca-cola vintage frižidera. Zamrzivač je također napravljen po mjeri, piše Carscoops.

U vozilu se nalazi toalet, udobni ležajevi i pod koji je obložen drvetom. Drvene bačve su pretvorene u masivne zvučnike, a postavljeno je i nekoliko sigurnosnih kamera.