{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajlije testirale Toyotin ekološki automobil

S
Sarajevo-x.com
22.4.2008. u 14:57
0
0
Sarajlije testirale Toyotin ekološki automobil
0
Sarajlije testirale Toyotin ekološki automobil
Povodom Dana planete Zemlje, kompanija Toyota danas je građanima Sarajeva predstavila ekološki automobil Prius, kao i svoj proizvodni programa zaštite okoliša.
Prius je prvi na svijetu komercijalni masovno proizvedeni hibridni automobil, koji kombinira efikasni benzinski motor sa snažnim električnim motorom, u cilju smanjenja emisije štetnih gasova.

“Mi u Toyoti vjerujemo u očuvanje krhke ravnoteže čovjeka i prirode. Inovativna ekološka rješenja primjenjujemo na sve aspekte životnog ciklusa vozila: od projektiranja, preko proizvodnje i upotrebe vozila, do recikliranja. Stoga smo i Dan planete Zemlje željeli iskoristiti da običnim građanima približimo naš automobil,” kazala je Maja Viteškić iz Toyote BiH.

Električni motor glavni je izvor snage Toyotinog Priusa, a benzinski motor se uključuje kada je potrebna dodatna snaga prilikom preticanja, vožnje autoputom ili za punjenje baterija. Građani Sarajeva mogli su ga ove prilike provjeriti i u probnim vožnjama.

Toyota je vodeći svjetski proizvođač hibridnih vozila, sa do danas prodanih 700.000 komada u cijelom svijetu, te u ponudi ima čak 11 različitih modela. Toyotin sistem proizvodnje osigurava i smanjenje energije potrebne za izradu svakog automobila, smanjenje upotrebe vode i boje, kao i značajno smanjenje otpada od pakiranja, čime se umanjuju štetni uticaji na okolnu prirodu.

Volvo moda u Moskvi

22.04.2008. u 19:38
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: