Svi primjerci rezervisani
35

Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow Edition inspirisan je svemirom

D. B.
Rolls-Royce Cullinan Black Badge Blue Shadow Private Collection kolekcija inspirisana je Karmanovom linijom, tačkom udaljenom 100 kilometara iznad površine mora na Zemlji, koja se uzima kao granica između atmosfere i svemira.

Rolls-Royce planira proizvesti samo 62 primjerka, a svi su već rezervisani. Pomenuta Karmanova linija predstavlja spoj Zemljinog plavog neba i tame svemira, tako da je ovaj fenomen iskorišten kao inspiracija boju karoserije Cullinana, koja je nazvana Stardust Blue. Pomenuta boja je ukombinovana s crnim detaljima, dok je rešetka hladnjaka ima satensku završnu obradu. Felge su lakirane prozirnim lakom.

Specijalni Cullinan je dobio unikatnu verziju Spirit of Ectasy figurice na haubi, koja je izrađena od titanija pomoću 3D printera i lakirana plavim lakom. SUV je dobio i Black Badge Infinity logo te Blue Shadow ime ispisano u bazi, a u ovom slučaju je izabrana Charles plava boja.

Što se tiče unutrašnjosti, armaturnu ploču i panele na vratima krasi tranzicija iz crne, u plavu i potom u bijelu boju odozdo prema gore. Rolls-Royce koristi pet nijansi boje sa šest slojeva kako bi kreirao ovaj efekt. Prozirni sloj na vrhu miješa plave i prozirne staklene čestice.

Specijalne verzija Starlight Headliner zvjezdano stropa još je jedan element ovog upečatljivog Cullinana. Prikazuje mjesec zajedno s njegovim kraterima, a koriste se niti u pet boja kako bi se dobio teksturirani izgled. Dizajn zahtijeva 250.000 odvojenih šavova i dva dana posla. Dio stropa je 799 bijelih i 384 plave LED diode.

Sjedišta su također dobila specijalne detalje. Perforacije u koži stvaraju utorak koji je inspirisan pogledom na Zemlju iz svemira. Svako sjedište sadrži 75.000 rupica koje su izrađene ručno. Stražnji stolići sadrže klavir crni furnir sa staklenim sjajem, kao i aluminij.

Unikatni sat nalazi se na armaturnoj ploči i sadrži svjetloplave anodizirane dijelove te gravuru Blue Shadow.

Cullinan Black Badge Blue Shadow sadrži brojne luksuzne dodatke. Pokrivač automobila sadrži sličan uzorak kao i sjedišta. Set za prtljag odgovara boji karoserije SUV-a, a kupci mogu naručiti i minijaturni model u veličini 1:8 s potpuno funkcionalnim unutrašnjim i vanjskim osvjetljenjem.