|

Robert Lesnik: Mercedes neće praviti Cabrio SUV-ove

Robert Lesnik: Mercedes neće praviti Cabrio SUV-ove
11
Klix.ba
16.8.2017. u 13:15
3
komentara
11

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Direktor dizajnerskog odjela Mercedesa smatra da su Cabrio SUV-ovi prilično skupa i loša ideja i tvrdi da u Mercedesu neće krenuti tim putem.
U rukovodstvu Land Rovera očigledno misle drugačije, jer odnedavno nude Cabrio verziju modela Range Rover Evoque, a slično koncipiran model donedavno je američkim kupcima nudio i Nissan.

Bez obzira na rezultate prodaje koji pokazuju da u Land Roveru znaju šta rade, u Mercedesu su isključivi i nemaju namjeru ulaziti u velikoserijsku proizvodnju Cabrio SUV-ova, a za brojčano ograničen ekskluzivni model Maybach G650 Landaulet kažu da i nije kabriolet u pravom smislu riječi.

Prema riječima direktora Mercedesovog odjela za dizajn Roberta Lesnika, realizacija Cabrio SUV projekata na četverovratnim karoserijama bila bi veoma komplikovana i skupa, a u Mercedesu tvrde da bi uz takve automobile bili "u crvenom", jer su uvjereni da za takve modele nema dovoljno zainteresovanih kupaca.

"Stvari su prilično jednostavne, da za Cabrio SUV-ove ima dovoljno zainteresovanih kupaca, Land Rover sigurno ne bi bio jedini proizvođač koji nudi takav automobil", kaže Lesnik.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...