Rimac svoj prototip C_Two testira i na čuvenoj stazi Nardò

Rimac svoj prototip C_Two testira i na čuvenoj stazi Nardò
10
E. L.
2.12.2019. u 09:43
5
komentara
10

dijeljenja
1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6
U hrvatskoj automobilskoj kompaniji Rimac za različita testiranja ultrasportskog elektropokretanog dvosjeda ovih dana koriste i italijansku testnu stazu Nardò.
Rimac je objavio nekoliko fotografija na kojima se može vidjeti elektropokretan prototip C_Two na stazi Nardò koji je adekvatno "naoružan" raznim senzorima koji će testnim vozačima i inžinjerima pomoći u pronalasku optimalnih rješenja vezanih za aerodinamiku, upravljački sistem, ovjes, geometriju točkova...

Rimac za testiranje koristi infrastrukturu koja je od 2012. godine u vlasništvu kompanije Porsche, a ultrasportski elektropokretan C_Two u produkcijskom izdanju trebao bi biti predstavljen naredne godine. Prvi kupci u svoje bi automobile trebali sjesti 2021. godine. Do tada, Rimac će nastaviti intenzivna testiranja na lokacijama širom svijeta.

U hrvatskoj kompaniji kažu da će produkcijski model imati novi naziv, a podsjećamo da prototip pokreću četiri elektromotora koji u kombinaciji proizvode više od 1.900 konjskih snaga i 2.299 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da prototip od 0 do 100 km/h stiže za manje od dvije sekunde. Da, dobro ste pročitali.

Za autonomiju koja prema WLTP normama iznosi 550 kilometara zadužene su baterije čiji kapacitet iznosi 120 kWh.
Prijavi grešku


Komentari (5)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...