Okršaj u Ohiju
19

Rimac Nevera, Bugatti Chiron Super Sport i Tesla Model S Plaid odmjerili snage u utrci ubrzanja

D. B.
Dvije kompanije hrvatskog biznismena i vizionara Mate Rimca našle su se u direktnom okršaju u utrci ubrzanja, a učestvovao je i predstavnik jedne od njenovih najvećih mušterija.

Na nepripremljenom dijelu asfalta u kukuruzištu u Ohiju snimljena je utrka ubrzanja tri fantastična automobila, a to su Rimac Nevera, Bugatti Chiron Super Sport i Tesla Model S Plaid. Bio je to ujedno i okršaj električnih motora protiv 16-cilindričnog motora, a automobili su dio Triple F Collection kolekcije u vlasništvu Davea Frecke i njegovih sinova Jordana i Jasona. Kolekcija sadrži više od 40 egzotičnih vozila. Nevera se kolekciji pridružila u junu, a isporučio ju je lično Mate Rimac.

Rezultat utrke se mogao i predvidjeti, posebno ako se uzme u obzir brzina Nevere na pravcu, međutim, nada uvijek postoji.

Ipak, čak i kad Nevera nije imala dobar start, snaga njenih električnih motora joj je omogućila da pobijedi W16 konkurenciju. Najbrže ostvareno vrijeme na 402 metra iznosilo je samo 8,72 sekunde, čime je Nevera bila brža za 0,5 sekundi u odnosu na Chiron Super Sport (9,39) i 0,8 sekundi u odnosu na Teslin Model S Plaid (9,50).