Velika potražnja
25

Rimac C_Two gotovo rasprodan tri sedmice nakon predstavljanja

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Hrvatska kompanija Rimac Automobili je predstavila superautomobil C_Two ranije ovog mjeseca na Sajmu automobila u Ženevi, a samo tri sedmice kasnije je gotovo rasprodan.

Radi se o nasljedniku superautomobila kompanije Rimac Concept_One, koji će biti proizveden u 150 primjeraka. Iako jedan automobil košta 2,1 milion dolara, svi su gotovo rasprodani, a kupci pored toga biraju i opcije vrijedne 615.300 dolara. Drugim riječima, prosječni C_Two košta blizu 2,7 miliona dolara, a kupci će morati čekati na isporuku do 2020. godine.

Novi automobil će biti proizveden u znatno više primjeraka u odnosu na prethodnika, jer je Rimac proizveo svega osam primjeraka modela Concept_One te dva Concept_S modela specijalno pripremljena za stazu.

Tehničke specifikacije i performanse modela C_Two su impresivne, isporučuje 1.888 KS i 2.300 Nm obrtnog momenta, od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od dvije sekunde, a dostiže maksimalnu brzinu od 412 km/h. Superautomobil je težak 1.950 kg.

S potpuno napunjenom baterijom od 12 kWh, Rimčev električni automobil može preći 650 km. Za punjenje baterije do 80 posto je potrebno svega pola sata.