S manuelnim mjenjačem
43

Rijetki Mucrielago LP640 košta više od milion dolara

D. B.
Za razliku od brojnih ograničenih izdanja Lamborghinijevog modela Murcielago, LP640 nije bio jedna od njih. Rijetki primjerci opremljeni 6-stepenim manuelnim mjenjačem su postali izuzetno traženi na tržištu, a jedan od njih se prodaje za više od milion dolara.

Radi se o modelu LP640 proizvedenom 2007. godine i lakiranom u Blu Ely plavu boju. Tačan broj postojećih primjeraka s manuelnim mjenjačem nije poznat, no vjeruje se da je riječ o svega nekoliko desetina u cijelom svijetu. Za razliku od primjeraka opremljenih E-Gear automatskim mjenjačem, rijetka verzija s manuelnim mjenjačem je velika želja kolekcionara.

Kompanija August Motorcars iz Kelowne u Britanskoj Kolumbiji zna kakav raritet posjeduje te za njega traži oko 1.022.733 dolara. To je zaista ogromna cijena, posebno kada se uzme u obzir da je Murcielago LP640 na tržištu moguće kupiti između 250.000 i 400.000 dolara.

Automobil prikazan na fotografijama je prešao svega 10.283 kilometra, posjeduje opcione kadice i unutrašnjost presvučenu Bianco Polar bijelom kožom sa šavovima s uzorkom dijamanta. "Nakrcan" je opcionim karbonskim detaljima, uključujući centralni tunel, detalje na pragovima, zonu vozača i poklopac motora. Također, posjeduje karbon keramičke kočnice, izvezene naslone za glavu i Kenwood double-din jedinicu.

Murcielago pokreće 6,5-litarski V12 motor, koji ima fantastičan zvuk, jedan od najboljih u svijetu automobila ovog tipa.