{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renaultova vizija roadstera

10.2.2004. u 23:48
0
0
Renaultova vizija roadstera
0
Renaultova vizija roadstera
Renault će svoj novi koncept automobil obećavajućeg imena Wind predstaviti na Geneva Motor Show-u.
Radi se o konceptu roadster automobila izuzetno uzbudljivog i inventivnog dizajna, kojeg će pored bezbroj avangardnih rješenja kao što smo i navikli od Renaulta karakterisati i neobičan 2+1 način smještaja putnika.


Dimenzijama i dizajnom najviše podsjeća na BMW-ovog vatrenog Z4 pa čak i Mercedesovog novog SLK, ali ako nešto slično i dođe u serijsku proizvodnju biti će logičan nasljednik relativno neuspješnog Spidera.

Ipak ovdje se radi o znatno drugačijoj viziji roadstera gdje su dizajn i preformanse u potpunom skladu, a ujedno sve je podređeno komforu putnika.


Unutrašnjost je obdarena već prepoznatljivim Renaultovim touch-designom, ali se ipak radi o svojevrsnoj evoluciji istog. Najinteresantnija komponenta će svakako biti pomenuto treće sjedište koje nastaje preklapanjem zadnjih djelova ostalih sjedišta čime se formira sedlasto treće sjedište u zadnjem dijelu i to na samoj sredini.

Za pogon je odabran moderni 2.0 litreni benzinac sa 136 KS i maksimalnih 191 Nm obrtnog momenta. Pomenutu snagu i moment će prenositi šest-stepeni, potpuno robotizirani mjenjač sa polugama za šaltanje iza kola upravljača.


Također ostavljena je i mogućnost montiranja fabričkog tvrdog krova koji bi trebao poboljšati iskoristivost ovog vozila, koja je prostranom kabinom i prtljažnikom zapremine 232 litra zaista dovedena do maksimuma.

Povratak nezaboravnog Fiće

12.02.2004. u 23:36

Novi Mini kabriolet

10.02.2004. u 08:28
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: