auto
0

Renault uništio 10.000 vozila

<a href="http://bhrenaultclub.com">bhrenaultclub.com</a>
Prvi Renaultov crash test 1955. godine
Prvi Renaultov crash test 1955. godine
U tehničkom centru u Lardyju tokom 55 godina duge historije, Renault je nedavno zabilježio 10.000. crash test.

Renault je 1951. godine otvorio tehnički centar u Lardyju, u pariškoj regiji, kako bi provodio testiranja svojih budućih vozila, a tu su izvršeni i prvi crash testovi. Brojne godine rada, istraživanja i tehnički napretci omogućili su poboljšanje testiranja prilikom sudara. U 50 godina Renaultovi inženjeri testirali su oko 11.000 vozila, snimili više od 100.000 video snimaka, napravili gotovo 500.000 fotografija te analizirali više od milion mjerenja. Testiranja pravih sudara su u posljednjih nekoliko godina nadopunila i virtualna testiranja.

Zahvaljujući korištenju modela, Renault je višestruko povećao broj svojih pista za istraživanja. Svake godine provodi se oko 300 stvarnih i 4.500 virtualnih testova. Testiranja sudara i dragocjene informacije otkrivene na mjestima nesreća, koje analizira i koristi LAB (Laboratorij za nesreće, biomehaniku i studije ljudskog ponašanja PSA Peugeot-Citroën – Renault), omogućuju osmišljavanje sigurnosnih sistema za prave saobraćajne nesreće.

Već dugi niz godina, Renaultova vozila karakteriše najviši nivo aktivne i pasivne sigurnosti, a danas se nameće kao referenca kada se radi o sigurnosti u automobilu.