Novo takmičenje u regiji
32

Renault Megane R.S. Trophy Kup okuplja vozače

E. Z.
Nakon što je u julu ove godine najavljeno novo i zasigurno najatraktivnije takmičenje istih automobila na ovim prostorima – Renault Megane R.S.Trophy Kup, organizator AK Star Racing i njegov predsjednik Aleksandar Rajkov zainteresovanim su vozačima prikazali auto kojim će se ovo natjecanje voziti.
Kao što je već poznato, riječ je o najsnažnijoj verziji Renaultovog Meganea od 300 KS, ali prilikom prve najave se zaista nije znalo je koliki će interes novi Kup pobuditi kod vozača. S obzirom da je u Hrvatskoj za sada samo jedan Megane Trophy, do njega je izuzetno teško doći. Ipak, Renault Hrvatska je organizatoru ovog budućeg takmičenja omogućio da auto pokaže svim zainteresiranima, pa je jedan od zadnjih sunčanih dana u godini iskorišten da se Megane Trophy ponovno predstavi potencijalnim budućim vozačima koji još nisu bili upoznati s automobilom i novim Kupom.

Na stazi "Rauš" u Novom Marofu kod Zagreba Megane R.S. Trophy imalo je prilike vidjeti i isprobati desetak novih vozača, od kojih su neki samo za ovu priliku izašli iz vozačke penzije, poput Dine Mađarića i Siniše Košutića. To su dobro poznata imena iz domaćih, ali i stranih prvenstava pa čak i Porsche Supercupa, a koja bi svojim uključivanjem zasigurno podigla ovo takmičenje na još viši nivo. Među potencijalnim takmičarima tu su za sada i Nenad Kolman, Denis Nišević, Tomislav Sajko, Ivan Pokos, Filip Magdić, Branimir i Tomislav Radić, Christian Palokaj, Danijel Šimunović i Šime Miletić. Osim hrvatskih vozača, u kupu će voziti i srpski, makedonski, crnogorski te vozači iz Bosne i Hercegovine.

Prvi takmičarski automobili stižu za desetak dana i odmah po isporuci idu na doradu, odnosno montiranje sigurnosne opreme kako bi spremni dočekali novinarsku konferenciju početkom decembra na kojoj će Kup biti i službeno predstavljen.