auto
0

Renault Grand Modus i novi Modus

FENA
Renault je skinuo veo tajne sa svojih novih MPV modela koje je nazvao Grand Modus i novi Modus. Renault Grand Modus izrađen je na osnovi standardnog Modusa kakvog i znamo do sada.

Za razliku od standardnog Modusa, Grand Modus je veći, ima dulji međuosovinski razmak za 93 mm i ukupnu dužinu karoserije dužu za 242 mm. Grand Modus sada je dugačak 4,034 metara i s međuosovinskim razmakom 2,575 metara, a veća duljina je 'potrošena' na više prostora za putnike u kabini i znatno veći prtljažnik, čiji je obujam 410 litara i svakako je jedan od najvećih u ovoj klasi malih jednovolumena.

Obujam prtljažnika Grand Modusa veći je za 136 litara od običnog Modusa. S preklopljenim sjedalima i ispunjenim prostorom do krova obujam prtljažnika Grand Modusa je maksimalno velik 1.454 litara, a novog Modusa 1.302 litre. Stražnji naslov klupe se preklapa i djeljiv je 60:40, a po uzoru na druge modele Renaulta, tako i Grand Modus ima mnoštvo 'skrivenih' pretinaca na podu i u vratima, a koji mogu 'progutati' veliku količinu predmeta.

Novi Modus je dugačak 3,873 metara i naslijedio je sve pozitivne značajke svog predhodnika. Grand Modus i novi Modus proizvode se na osnovu zajedničke B platforme Renaulta i Nissana u Renaultovom pogonu u Valladolidu u Španjolskoj, a njihova prodaja bi trebala početi u veljači 2008. godine.