{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Renault: General Motors se mora suprotstaviti Toyoti!

S
26.9.2006. u 14:56
0
0
Renault: General Motors se mora suprotstaviti Toyoti!
0
Renault: General Motors se mora suprotstaviti Toyoti!
GM CEO RIck Wagoner
U online izdanju Wall Street časopisa objavljena je izjava Patricka Pelata, glavne odgovorne osobe za produkt i strateško planiranje francuskog proizvođača automobila Renaulta kako američki proizvođač automobila General Motors ne smije propustiti priliku da se zajedničkim snagama suprotstave Toyota Motor korporaciji.
Prema prijedlogu većinskog dioničara u GM-u Kirka Kerkoriana GM, Renault i Nissan sastavili su manju grupu izvršnih direktora koja će do 15. oktobra ove godine istražiiti sve moguće prednosti ove strateške alijanse.

Pelata je izjavio kako je upozorio potpredsjednika i izvršnog direktora za finansije GM-a Fredericka Hendersona da će daljnje odlaganje rješavanja problema samo pogoršati situaciju.

"Glavni konkurent General Motors-a je Toyota. " –izjavio je Pelata.

Toyota je već objavila planove o globalnoj prodaji 9,8 miliona vozila do 2010. godine, kako bi izgurala General Motors sa pozicije proizvođača automobila sa najvećim prodajnim rezultatima.

"Kako će se GM suprostaviti Toyoti?...Šta ćemo mi poduzeti , a šta će poduzeti GM? Da li ćemo se jednostavno predati i proglasiti Toyotu pobjednikom? " –izjavio je Pelata u razgovoru sa novinarom Washington Posta.

Iz uprave General Motors-a ne žele davati nikakve komentare o udruživanju do sredine okobra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: