auto
0

WRC-Rally Argentina

Klix.ba
Trenutni lider Markko Martin
Trenutni lider Markko Martin
Donosimo vam preliminarne rezultate prva dva dana takmičenja.

Do opširnijeg opisa dešavanja na ovogodišnjem Argentina rallyu kojeg ćemo objaviti nakon zvaničnog završetka takmičenja pogledajte trenutne rezultate.

Prvi dan rallya je pored ostalih uzbuđenja donio vodstvo "king" Carlosa Sainza iza kojeg su slijedili izvrsni Markko Martin u Focusu sa redizajniranim "ratničkim" bojama, te nespektakularni ali pouzdani Richard Burns u Peugeotu.

Drugi dan još nije završen, zbog vremenske razlike, ali trenutni poredak je sljedeći: na prvo mjesto došao je Markko Martin nakon besmislene greške Sainza koji se zadržao u parc fermeu više nego je dozvoljeno te je zbog toga pao na treće mjesto u poredku, dok je drugu poziciju fenomenalnim vožnjama zaposjeo super-hladni Marcus Gronholm. Treba napomenuti da je loš rezultat Gronhoma na prvom danu rezultat gumidefekta ali ga očito ni to neće spriječiti u ispunjavanju njegovih planova.

Zadnje zabilježeno odustajanje je ono Sebastiana Loeba koji je izletio sa ceste te izgubio šanse za nastavak takmičenja. Više informacija, za one nestrpljive, možete dobiti na zvaničnom siteu takmičenja, koji se updatuje svjetlosnom brzinom i na kojem nećete ostati uskraćeni u pogledu bilo kakvih informacija iz WRC šampionata.