auto
0

Rally Argentina: Šta nas čeka prvog dana?!

Klix.ba
Prošlogodišnje Makinenovo kupanje
Prošlogodišnje Makinenovo kupanje
U isčekivanju argentinskog Rallya donosimo vam pregled prvog dana i šta možemo očekivati od ovog događaja.

Peta utrka Svjetskog Rally Šampionata počinje sa parom Complejo Pro-Racing super specijalnih etapa, gdje nas očekuje zavidan broj uzbudljivih zavoja i borbi prsa o prsa.

Petak, 09. 05. 2003. će biti veoma dug dan za sve učesnike u Argentina Rallyu. Natjecatelji napuštaju polaznu tačku Carlos Paz u 06:25 ujutro te dolaze u parc ferme tek navečer u 20:30. U međuvremenu će odvesti 11 etapa, sa početkom od četiri etpe na sjeveru servisnog parka La Cumbre, koji je smješten 60 km sjeverno od Carlos Paz-a.

Nakon prvog opsežnijeg servisa tog prvog dana rallya, slijedi jurnjava po novim trijema etapama pslije kojih slijede četiri etape koje su u stvari već odvežene, jutrošnje etape.

Svoj stručni komentar za ovaj prvi dan Argentinskog rallya je ponudio Phil Mills, suvozač Pettera Solberga, od kojeg se očekuje dobar rezultat na ovom događaju.

Argentina je jedan od meni najdražih rallya. Veoma smo razočarani činjenicom da su otkazane EI Condor etape, te još ne mogu da vjerujem u to. Ali ovo je još uvijek klasični rally. Neke etape istočno od La Cumbre su naglašeno zemljane podloge, dok su one zapadnije zasnovane više na pješčanoj podlozi tako da imamo dvije vrste podloga na jednom istom rallyu. To znači da će izbor guma biti interesantan i presudan zbog promjena koje doživljava zemljana podloga. To je zaista izvrstan rally i uvijek ga s nestrpljenjem očekujem. I gledaoci su veoma uzbudljivi i entuzijastični. Sjajno mjesto. Mi sigurno možemo zauzeti mjesto na pobjedničkom postolju, jedino pitanje koje ostaje neodgovoreno je koje je to mjesto!”

Ukupna natjecateljska razdaljina: 175,14 km

Datum održavanja: 08. maj - 11. maj Svečani start: 18:30, lokalno vrijeme, četvrtak 08. maj Prvi parc ferme: 20:43, lokalno vrijeme, petak 09. maj

Nama ostaje da se strpimo još malo i pogledamo jesu li Petter i Phil ljudi od riječi te da li će Argentina rally završiti po svojim optimističnim prognozama.