{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Q3 će se od 2011. proizvoditi u Španiji

S
24.4.2009. u 10:44
0
7
Q3 će se od 2011. proizvoditi u Španiji
0
Q3 će se od 2011. proizvoditi u Španiji
Odluka o lokaciji proizvodnje Audija Q3 je donesena. Jučer je ova čast pripala SEAT-fabrici Martorell u Španiji. Proizvodnja će startati 2011. godine s godišnjim kapacitetom proizvodnje do 80.000 primjeraka. Vrijednost ukupne investicije iznosi 300 miliona eura.
"Nakon detaljne analize svakog pojedinačnog kriterija i međunarodnih proizvodnih lokacija, odlučili smo se za lokaciju fabrike u Martorellu", izjavio je Rupert Stadler, predsjednik uprave Audi koncerna.

Ovom odlukom Audi ostaje dosljedan svom putu daljnjeg razvoja i internacionalizacije.

"Polažemo nade u profesionalnost, visoki kvalitet proizvodnje i vrhunske
kompetencije zaposlenika ove španske fabrike. Pri tome ćemo kao koncernska organizacija djelovati zajednički s ciljem postizanja što veće konkurentnosti i očuvanja 1.200 radnih mjesta. Ova odluka osigurat će radna mjesta u ostalim Audi fabrikama", objašnjava Stadler.

Ukazivanjem povjerenja španskoj fabrici odgođeno je donošenje odluke o
Audi-proizvodnji u SAD-u.

"Naše mogućnosti izbalansirat ćemo sistematično, u kontekstu trenutne krize na svjetskom tržištu. Audi je u tom smislu dobro ustrojen. U ovom trenutku ne postoji potreba za donošenjem odluke o novim kapacitetima", dodao je Stadler.

"Audi Q3 će se od 2011. godine proizvoditi u Martorellu prema kvalitativnim standardima marke Audi. Time će naše buduće odluke o proizvodima postati još fleksibilnije. Bez odgađanja krećemo s prvim pripremama“, rekao je Frank Dreves, Audi član uprave za proizvodnju.

Audi Q3 je kao kompaktni, sportski SUV prinova u porodici koju čine Audi Q5 koji se proizvodi u Ingolstadtu i Audi Q7 koji se proizvodi u Bratislavi. S njim će u agendu
za 2011. godinu, nakon A1, biti upisan još jedan kompaktni model novog modelskog reda.

Inače, radi se o kompaktnom SUV vozilu coupe-oblika, s pet vrata, kojeg po pitanju
pozicije sjedenja, veličine točkova i razmaka od tla krase autentični SUV-atributi,
kao i izniman sportski doživljaj vožnje. Q3 spaja dizajn i dinamiku kompaktnog vozila
sa prostornošću i multitalentom istinskog SUV-a. Inovativna tehnička rješenja u maniri Audija postavljaju nove standarde u domenu efikasnosti, užitka vožnje i komfora. Uvođenje na tržište planirano je za 2011. godinu. Proizvodnja u Martorellu pridružuje se bogatom portfoliu proizvodnih lokacija koncerna Audi: osim u njemačkim fabrikama Ingolstadt i Neckarsulm, proizvodnja Audi automobila je Mađarskoj, Belgiji, Slovačkoj, Indiji i Kini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: