{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prvi FIAT 500 u SAD-u

S
12.3.2011. u 11:30
0
5
Prvi FIAT 500 u SAD-u
0
FIAT je opet počeo prodavati svoje modele na tržištu SAD-a, i to nakon čak 27 godina odsustva. Očekivano, prvi model koji će krenuti u osvajanje Amerike je FIAT 500, a za tu priliku je prezentovana i posebna verzija Prima Edizione, koju su prvi kupci već počeli preuzimati.
Prilikom zvaničnog početka komercijalizacije FIAT-a u SAD-u, iz ove kompanije su potvrdili kako su svjesni da na ovako velikom tržištu definitivno ima mnogo poklonika njihovih modela, a sa modelom 500 Prima Edizione označen je tek početak velikih planova ovog proizvođača u SAD-u.

Za sada iz FIAT-a nisu htjeli otkrivati svoje precizne poslovne planove i očekivani broj prodanih modela u ovoj godini, s tim da je vrlo vjerovatno da ni zbog posebnih navika kupaca ali i same veličine tržišta oni ne mogu posebno precizno odrediti koliki će udio na tržištu zauzeti u početnoj fazi.

Premijerni FIAT 500 Prima Edizione se ne razlikuje posebno od evropskih verzija, ali su se u FIAT-u pobrinuli da opravda ekskluzivnost ograničene serije. Tako je ovaj model dobio posebne oznake, ali i identifikacijske pločice sa jedinstvenim brojem svakog primjerka iz serije. Naravno, unutrašnjost je posebno obrađena, te su odabrani posebni materijali i boje kako bi se istakao prestiž, a ujedno je Prima Edizione ponuđen samo sa 1,4-litarskim Multiair benzinskim motorom od 102 KS i 133 Nm.

U ovoj posebnoj verziji ponuđen je isključivo petostepeni ručni mjenjač koji se možda i neće posebno svidjeti kupcima u SAD-u koji su u većini navikli na automatske mjenjače, pa je FIAT odmah naglasio da će šestostepeni automatski mjenjač biti ponuđen na standarndim modelima, izvan ove ograničene serije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: