{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara u posjeti Porscheu BH

21.11.2017. u 07:25
2
9
Prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara u posjeti Porscheu BH
2
U organizaciji sektora Postprodaje firme Porsche BH, prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara JU SSŠ "Džemal Bijedić" iz Goražda je posjetila prostorije firme Porsche BH i Porsche Sarajevo.
Experience day je bila stručno-edukativna posjeta putem koje je 16 učenika imalo priliku da se upozna sa organizacionom strukturom i servisnim procesima jednog ovlaštenog Volkswagen centra. Prezentiran je kratak historijski pregled, nastanak i razvoj Porsche Holdinga, ali i Volkswagen grupacije sa trenutnim pokazateljima poslovanja kako na globalnom, tako i na bosanskohercegovačkom tržištu.

Učenici su posjetili prostorije ovlaštenog Volkswagen i Audi prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo gdje je fokus stavljen na servisnu radionicu i njenu organizaciju rada. Imali su priliku vidjeti niz praktičnih primjera rada servisnih tehničara, te se upoznati sa najmodernijom opremom. Nakon toga je upriličen obilazak prostorija Servisne škole Porsche BH u Rajlovcu gdje su se učenici mogli upoznati sa najnovijim tehnologijama u autoindustriji među kojima su i potpuno električna vozila Volkswage e-Up! i e-Golf. Napravljena je teoretska ali i praktična prezentacija novih tehnologija i digitalizacije.

Učenike iz Goražda doveli su prof. Miralem Pašović te voditelj praktične nastave Ahmo Ćurovac koji su istakli: "Danas je bio vrlo edukativan i zanimljiv dan za naše učenike. Imali su priliku da se na praktičnim primjerima upoznaju sa osnovnim zadacima u servisu, vide najnovije tehnologije a svakako, posebnu pažnju su im privukle i testne vožnje sa električnim vozilima. Zahvalni smo kompaniji Porsche BH što nam je pružila ovakvu priliku i vraćamo se natrag u Goražde puni utisaka i novostečenog znanja".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: