Experience day
2

Prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara u posjeti Porscheu BH

Klix.ba
U organizaciji sektora Postprodaje firme Porsche BH, prva generacija učenika mehatroničara i automehaničara JU SSŠ "Džemal Bijedić" iz Goražda je posjetila prostorije firme Porsche BH i Porsche Sarajevo.

Experience day je bila stručno-edukativna posjeta putem koje je 16 učenika imalo priliku da se upozna sa organizacionom strukturom i servisnim procesima jednog ovlaštenog Volkswagen centra. Prezentiran je kratak historijski pregled, nastanak i razvoj Porsche Holdinga, ali i Volkswagen grupacije sa trenutnim pokazateljima poslovanja kako na globalnom, tako i na bosanskohercegovačkom tržištu.

Učenici su posjetili prostorije ovlaštenog Volkswagen i Audi prodajno-servisnog centra Porsche Sarajevo gdje je fokus stavljen na servisnu radionicu i njenu organizaciju rada. Imali su priliku vidjeti niz praktičnih primjera rada servisnih tehničara, te se upoznati sa najmodernijom opremom. Nakon toga je upriličen obilazak prostorija Servisne škole Porsche BH u Rajlovcu gdje su se učenici mogli upoznati sa najnovijim tehnologijama u autoindustriji među kojima su i potpuno električna vozila Volkswage e-Up! i e-Golf. Napravljena je teoretska ali i praktična prezentacija novih tehnologija i digitalizacije.

Učenike iz Goražda doveli su prof. Miralem Pašović te voditelj praktične nastave Ahmo Ćurovac koji su istakli: "Danas je bio vrlo edukativan i zanimljiv dan za naše učenike. Imali su priliku da se na praktičnim primjerima upoznaju sa osnovnim zadacima u servisu, vide najnovije tehnologije a svakako, posebnu pažnju su im privukle i testne vožnje sa električnim vozilima. Zahvalni smo kompaniji Porsche BH što nam je pružila ovakvu priliku i vraćamo se natrag u Goražde puni utisaka i novostečenog znanja".