Očekuje se da bude hit
10

Proizvodnja Ferrarija Purosangue će biti ograničena

D. B.
Ferrari se priprema za predstavljanje svog prvog SUV-a, a sada je poznato da će njegova proizvodnja biti ograničena na određen broj primjeraka.

Riječ je o SUV-u pod nazivom Purosangue, od kojeg u Ferrariju očekuju dobre prodajne rezultate i dosta profita. U tu strategiju su se već uvjerile kompanije Bentley, Aston Martin, Lamborghini i Rolls-Royce, koji imaju svoje modele Bentayga, DBX, Urus i Cullinan. Ferrari se dugo opirao, no na kraju je ipak popustio i uskoro će ući na tržište SUV-ova. Međutim, proizvodnja njegovog SUV.a Purosangue bit će brojčano ograničena.

Ferrari će pri prodaji SUV-a Purosangue prednost dati postojećim kupcima, a ako bude specijalnih verzija u budućnosti, one će biti još rjeđe.

U Ferrariju također vide Purosangue kao efikasan način da privuku prve kupce, ali i one mlađe. Model Roma coupe i Portofino/Portofino M kabriolet su "odradili" isto za slavni italijanski brend.

Vjeruje se da će Purosangue u najboljoj verziji pokretati V12 motor, a u Ferrariju tvrde da taj motor mogu održati u "životu" uprkos sve strožijim zakonima o emisiji jer za to posjeduju rješenja.

Purosangue će sigurno pomoći Ferrariju da lako ostvari nove prodajne rekorde, a u 2021. godini su oboreni rekordi kada je isporučeno 11.155 automobila. Taj broj će se sigurno povećati 2023. godine kada SUV počne stizati do svojih kupaca. Premijera Ferrarija Purosangue će biti upriličena nešto kasnije ove godine.