Više od 400 KS
11

Proizveden posljednji Bizzarrini 5300 GT Revival Edition

D. B.
Deset godina nakon što je prvobitno najavljen, serija Revival Edition modela Bizzarrini 5300 GT je došla do svog kraja.

Posljednji proizvedeni primjerak je lakiran u Verde Bosco Ventiquatro zelenu boju, kako bi odgovarao nagrađivanom originalu koji je u vlasništvu američkog kolekcionara, a koristio se isti proces u kojem je Bizzarrini dobio Rosso Corsa crveno boju upotrijebljenu za osvajača Le Mansa u svojoj klasi 1965. godine.

Bizzarrini 5300 GT pokreće 5,3-litarski V8 motor, koji razvija više od 400 KS, a omjer snage i težine je uporediv s modernim superautomobilima.

"Bizzarrini 5300 GT Corsa Revival zamišljen je kao ponovno uvođenje Bizzarrini brenda u elitu automobilskog svijeta. Otkako smo završili prvi automobil prije 24 mjeseca, neumorno radimo na isporučivanju autentičnih i savršenih Revival modela najstrastvenijim svjetskim kolekcionarima automobila. Stigli smo do kraja ovog poglavlja i spremni smo za sljedeće, a ovo se čini kao još jedan značajan korak na našem putu. Potražnja za ovim automobilom i interesovanje za naše buduće planove je upravo reakcija za koju mi smatramo da Bizzarrini brend, povezan s jednim od najvećih automobilskih inženjera i dizajnera svih vremena, zaista zaslužuje. Sada se naša pažnja usmjerava na razvoj modela Giotto, kako bismo isporučili automobil više nego dostojan cijenjenog imena", izjavio je Simon Busby, direktor Bizzarrinija.