Jubilej za najmanji Lambo
0

Proizveden 10.000-ti Gallardo

Sarajevo-x.com
Lamborghini je ponosno objavio da je u njihovim proizvodnim pogonim u Sant’ Agati svjetlo dana ugledao jubilarni 10.000-ti primjerak supersportskog modela Gallardo.

Jubilarni Gallardo je primjerak lakiran u upečatljivu Midas žutu boju, a riječ je o modelu LP-560-4 koji će ujedno imati i posebno izložbeno mjesto na “Lamborghini day” manifestaciji u Šangaju, nakon čega će biti isporučen ponosnom kupcu iz Kine.

Lamborghini je model Gallardo predstavio još 2003. godine, nakon čega je fascinantnom brzinom postao jedan od najpopularnijih supersportskih automobila ovog cjenovnog ranga. Kroz godine postojanja ovog modela Lamborghini je ponudu unaprijedio predstavljanjem nekoliko različitih verzija, pa je tako prvi monotoniju razbio model LP 560-4 Spyder, nakon kojeg dolaze i posebni LP 550-2 Valentino Balboni sa pogonom samo na zadnje točkove, dok vrhunac razvoja Gallarda predstavlja olakšana i ojačana verzija LP 570-4 Superleggera.

Kako kaže Stephan Winkelmann, predsjednik i direktor kompanije “Automobili Lamborghini”, ova marka se ističe kao beskompromisna i izvorna italijanska, gdje je Gallardo kao model odigrao izuzetno važnu i veliku ulogu u stvaranju reputacije Lamborghinija širom svijeta.

Danas je Lamborghini zastupljen u 45 zemalja kroz 120 prodajnih salona, a prema riječima Winkelmanna širenje i jačanje marke i dalje će u velikoj mjeri biti zasnovano na uspjesima i globalnoj prihvaćenosti Gallarda.