Svečana ceremonija
39

Proglašeni pobjednici Šampionata BiH u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu

Klix.ba
U subotu, 03. februara 2018. godine, u Sarajevu, u svečanoj sali hotela “Saraj” uz prisustvo velikog broja takmičara i ljubitelja auto, moto i karting sporta održana je svečana ceremonija proglašenja pobjednika Šampionata Bosne i Hecegovine u auto, moto i karting sportu za 2017. godinu.

Dodijeljeno je preko 170 pehara u sedam disciplina auto sporta (karting, kružne auto trke, brdske auto trke, rally, ocjenska vožnja spretnosti, autoslalom i auto trke ubrzanja kako za Šampionat BIH, tako i za regionalni KUP) i u jednoj disciplini moto sporta (moto trke ubrzanja).

Pored pehara dodijeljene su i četiri “Zlatne kacige”: Srđan Maksimović AK “ArcRACING” Sarajevo – kružne auto trke, Damir Ljubić AMK “ŠIROKI” Široki Brijeg – kružne auto trke, Dane Milenović AK “SPIN” Sarajevo – brdske auto trke i Goran Dojčinović AKK “PROFESIONAL” Banja Luka – brdske auto trke.

Među posebno nagrađenim našao se i Jasmin Hrnić AK “CRANKSHAFT” Banja Luka kome je uručena FIA CEZ nagrada za osvojeno treće mjesto u Diviziji D4 – 1600 ccm na kružnim stazama u sezoni 2017.

Posebno priznanje za najbrže ostvareno vrijeme (10,541) na trkama ubrzanja u toku 2017. godine dobio je Dženan Sirćo.

Na kraju su uručene zahvalnice svim organizatorima u svim disciplinama auto, moto i karting sporta Šampionata Bosne i Hercegovine za 2017. godinu.