Razvoj i dalje traje
4

Produkcijski Rimac C_Two bi mogao imati čak i bolje specifikacije

Klix.ba
Ljubitelji superautomobila imaju razloga za uzbuđenje jer proizvođači usvajaju elektrifikaciju te najavljuju modele vrhunskih specifikacija. Kompanija Rimac Automobili je prošle godine predstavila model C_Two u Ženevi, a sada na isti sajam dolazi s primjerkom u novoj boji.

Osnivač kompanije Rimac Automobili Mate Rimac je objavio nekoliko fotografija na Facebooku te je istakao da je sve spremno za ženevski sajam. Na štandu će biti C_Two u Arctic bijeloj boji s plavim karbonskim elementima karoserije. Prototipi električne zvijeri su već u proizvodnji, a hrvatska kompanija nagovještava da će poboljšanja pogona biti implementirana u slučaju produkcijskih primjeraka koji će se pojaviti 2020. godine.

Unutrašnjost izložbenog automobila također izgleda prelijepo, preovladava mat karbon tema u kombinaciji s petrolej plavom bojom kože primjetne na sjedištima, vratima, upravljaču, centralnom naslonjaču za ruku pa čak i na patosnicama.

Rimac prije sajma nije otkrivao detalje o poboljšanjima pogona koja su planirana, ali je istaknuto da su moguća zahvaljujući "novim naporima u razvoju". Zasad znamo da C_Two ima četiri električna motora koja zajednički isporučuju 1.914 KS i 2.300 Nm obrtnog momenta. To je dovoljno da od 0 do 100 km/h ubrza za 1,97 sekundi, a do maksimalnih 300 km/h za 11,8 sekundi.

Motore napaja velika baterija od 120 kWh dovoljna za domet od 550 km po WLTP, odnosno 650 km po NEDC standardu.