Jedan od samo 25
34

Prodaje se Porsche Carrera GT koji je pripadao Samuelu Eto'u

D. B.
Modificirani Porscheov model Carrera GT, odnosno Gemballa Mirage GT, koji je pripadao kamerunskom nogometašu Samuelu Eto'u.

Eto'o je 2005. godine potpuno novi GT poslao njemačkom tuneru Gemballi te je imao određene zahtjeve. Automobil je dobio novi sistem usisa zraka, izduvni sistem od nehrđajućeg čelika, a uz to je i remapirana ECU jedinica tako da je 5,7-litarki V10 motor dobio dodatnih 58 KS, što znači da njegova snaga iznosi 670 KS. Zahvaljujući tom je smanjeno vrijeme ubrzanja od 0 do 100 km/h na 3,7 sekundi, a maksimalna brzina je povećana na 335 km/h.

Gemballa je pripremila i adaptivni ovjes, a promijenjeno je i kvačilo. Automobil su uljepšali novi naplaci s pet krakova, kao i unikatni body kit, poklopac motora, ventilacijski otvor na krovu i pragovi. S obzirom na to da se radi o Gold Edition MIrage GT modelu, zlatni detalji su dodani na stražnji spojler, naplatke, usisnike zraka, retrovizore, ručke vrata, instrument klaster, ručicu mjenjača, upravljač i drugo, a ugrađen je i infotainment sistem sa satelitskom navigacijom.

Automobil je prešao oko 6.500 km, a radi se o jednom od svega 25 primjeraka na svijetu. Bit će prodan na aukciji kuće RM Sotheby's.