Veoma rijedak i vrijedan
18

Prodaje se Porsche 911 Carrera RS 2.7 koji je pripadao Paulu Walkeru

D. B.
Fantastični primjerak Porschea 911 Carrera RS 2.7 iz 1973. godine bit će prodan na aukciji, a poseban je i po tome što je pripadao preminulom holivudskom glumcu Paulu Walkeru.

Očekuje se da će automobil zbog svog izvrsnog stanja, ali i povezanosti s Walkerom, na aukciji dostići rekordnu cijenu, a vrijednost ovog Porschea se trenutno procjenjuje između 850.000 1.060.000 dolara.

Riječ je o modelu koji spada među najlegendarnije, proizveden je u martu 1973. godine kao jedan od svega 1.580 primjeraka. Lakiran je u svijetlo žutu boju, dok je karoserija ukrašena crnim detaljima. Automobil je prešao nešto više od 94.000 kilometara te ga je restaurirala kompanija Autobahn Interiors iz San Diega u Kaliforniji. Kompanija Jerry Woods Enterprises je obavila restauraciju pogona, kočnica i ovjesa. Porsche posjeduje poznate Fuchs felge koje izgledaju savršeno kao i ostatak automobila.

Specijalni četverotočkaš će biti prodan s detaljnom dokumentacijom koja dokazuje njegovu historiju uključujući FIA-inu potvrdu za učešće u Group 4 i Group 3 Touring Series utrkama.

Ovaj automobil je bez sumnje zvijezda Walkerove kolekcije koji je skupljao različite fantastične automobile. Posjedovao je nekoliko primjeraka BMW-a M3, Carreru GT, nekoliko primjeraka Nissana Skyline i mnoge druge automobile.