auto
31

Prodaje se Audi Cabriolet princeze Diane

Klix.ba
Kolekcionari automobila imaju priliku kupiti jedan od najfotografisanijih automobila u historiji, a to je Audi Cabriolet koji je koristila princeza Diana.

Princeza Diana je bez sumnje najveća zvijezda devedesetih. Dok je bila članica kraljevske porodice, bila je zaštićena od paparazzija, no, kada se 1992. godine razvela od princa Charlesa, stvari su se promijenile.

Godine 1994. je bila definitivno najfotografisanija osoba na svijetu, a tokom te godine je vozila Audi Cabriolet. Njegova unutrašnjost je presvučena kožom. U to vrijeme se u britanskim medijima pisalo o tome da li princeza zaista treba voziti njemački automobil, no, njoj se sviđao, a fotografisali su je čim bi napustila svoj dom.

Diana je vozila Audi od maja do jula 1994. godine, kada je prodan novom vlasniku. On i ostali vlasnici nakon njega bili su svjesni važnosti automobila, pa je od tada rijetko vožen, ali redovno servisiran. Automobil će biti prodan na ukciji u novembru, a očekuje se da će novi vlasnik izdvojili između 60.000 i 74.000 dolara.

Osim Audija, na istoj aukciji će biti prodani i drugi automobili koji su pripadali slavnim osobama, a među njima su blindirani Mercedes 560 SEL iz 1988. godine, koji je pripadao kralju Jordana, Rolls-Royce Silver Wraith iz 1980. godine koji je bio u vlasništvu kraljicine sestre princeze Margaret, Rolls-Royce Phantom iz 2005. godine koji je vozio pjevač Elton John, kao i Bentley Mulsanne iz 2012. godine, koji je koristila kraljica Elizabeta tokom proslave Dijamantnog jubileja.