Prije debija
156

"Procurile" fotografije nove Mercedesove G-Klase

Klix.ba
Malo je automobila koji su desetljećima zadržali isti dizajn, a među njima je Mercedesova G-Klasa. Nova generacija W464 će debitovati 15. januara, ali su se u kineskim medijima već pojavile prve fotografije dugoočekivanog terenca.

Na fotografijama se vidi da Mercedes ipak nije puno radio na promjeni dizajna eksterijera, tako da je zadržan prepoznatljivi kutijasti oblik, što i nije loše. Radi se o evoluciji dizajna koja zaista ima smisla s obzirom na bogatu historiju i naslijeđe G-Klase, njenu reputaciju offroad vozila koja traje od 1979. godine.

Detalji o novoj G-Klasi još uvijek nisu poznati, ali je jasno da nova generacija neće biti duža od odlazećeg modela W463 koji je u prodaji od 1990. godine. Ipak, unutrašnjost će biti prostranija i bolje "upakovana", a opremljena je i modernom tehnologijom.

Novi model donosi brojna poboljšanja u odnosu na odlazeći, zavaljujući saradnji s AMG-om, a izdvajamo nezavisni ovjes s dvostrukim poprečnim ramenima, devetostepeni automatski mjenjač s konvertorom obrtnog momenta, poboljšanu stražnju krutu osovinu, 360 sistem kamera, 18-inčne all-terrain gume i drugo. U ponudi će se naći i novi motori.