Poput apartmana
31

Privatnost i luksuz: Rolls-Royce otkrio izgled unutrašnjosti novog Phantoma

Klix.ba
Nova verzija Rolls-Royceove luksuzne limuzine Phantom s produženim međuosovinskim rastojanjem bit će ponuđena s novim Privacy Suite prostorom za putnike u drugom dijelu automobila.

Privacy Suite je odvojen od prednjih sjedišta elektrohromatskim staklom postavljenim iza vozača koje postaje neprovidno, tako da vozač ne može vidjeti šta se događa u zadnjem dijelu limuzine. Mogu se navući i zavjese tako da znatiželjici ne mogu zavirivati u unutrašnjost automobila.

Osim što su zaštićeni od pogleda, stražnji dio limuzine je i zvučno izolovan tako da vozač ne čuje apsolutno ništa. Za komunikaciju između vozača i putnika se može koristiti interkom s tim da putnici mogu odbaciti poziv vozača.

Postoji otvor u pregradi koji se može koristiti za razmjenjivanje dokumenata i predmeta između prednje i zadnje kabine, a kontrolišu ga samo putnici. Otvor je diskretno osvijetljen.

Privacy Suite posjeduje dva 12-inčna monitora koji prikazuju sadržaj infotainment sistema ili mobilnog uređaja povezanog preko HDMI priključka.