Odlazak velikana
90

Preminuo osnivač Brabusa Bodo Buschmann

Klix.ba
Bodo Buschmann
Bodo Buschmann
Preminuo je Bodo Buschmann, osnivač njemačke tuning kompanije Brabus koja spada među najpoznatije i najcjenjenije tuning kompanije svih vremena.

Nakon kraće bolesti u 62. godini preminuo je Bodo Buschmann, osnivač i vlasnik njemačke tuning kompanije Brabus koja je širom svijeta poznata po besprijekorno i beskompromisno dorađenim kreacijama koje su zasnovane na modelima Mercedes-Benza.

Tadašnji student prava i menadžmenta, Bodo Buschmann Brabus je osnovao 1977. godine, a zbog načina na koji su se u Brabusu bavili Mercedesima nije trebalo dugo da mala radionica preraste u sinonim za vrhunski tuning koji traje i dan-danas.

Sa sloganom "Prvo strast, onda novac!“, iz Brabusa su do sada izašle bezbrojne kreacije vrhunski dorađenih automobila na kojima je karakteristična trokraka zvijezda zamijenjena slovom B, a Brabusove kreacije poznate su u svim dijelovima svijeta.

"Mnogo će nam nedostajati naš Bodo, ali mi ćemo nastaviti onako kako nas je naučio“, rekao je na novinarkoj konferenciji njegov sin Constantin Buschmann koji će preuzeti upravljanje kompanijom.

Vezani članci