Prešao 110 kilometara
60

Prelijepi Lamborghini Countach LPI 800-4 će dostići cijenu do 2,3 miliona eura

D. B.
Dosad smo vidjeli mnogo zanimljivih primjeraka Lamborghinijevog modela Countach LPI 800-4, no automobil koji ide na aukciju definitivno je jedan od najljepših.

Countach krasi kombinacija smeđe karoserije, bronzanih točkova i bijele unutrašnjosti, a upravo to ga razlikuje od 112 primjeraka modernog Countacha. Automobil je prešao samo 110 kilometara te se nalazi u salonskom stanju, što će posebno cijeniti kolekcionari.

Karoserija je lakirana u Luci del Bosco boju, koju ponosno nosi pet primjeraka Countacha, međutim ovaj primjerak je poseban upravo po tome što je kombinuje s unutrašnjošću u Bianco Leda bijeloj boji. Također, unutrašnjost je ukrašena Nero Ade detaljima i bronzanim koncem, dok su Lamborghinijevi izvezeni na naslonima za glavu.

Ostale vanjske karakteristike uključuju mat bronzane felge, koje su u prekrasnom kontrastu s crnim kočionim kliještima i izloženim karbonskim detaljima.

Automobil je isporučen prvom vlasniku u Njemačku iz Sant'Agate.

Lamborghini Countach LPI 800-4 dijeli platformu i V12 motor s blagim hibridnim sistemom s modelom Sian FKP 37 brojčano ograničene proizvodnje. Oba modela su bazirana na šasiji penzionisanog Aventadora. U Countachu atmosferski V12 motor i elektromotor kombinovano isporučuju 814 KS, što mu omogućava da ubrza od 0 do 100 km/h za 2,8 sekundi.

Aukcijska kuća RM Sotheby's procjenjuje da će novi vlasnik izdvojiti između 1,9 i 2,3 miliona eura za ovaj nevjerovatni Lamborghini. Aukcija će biti održana 11. maja.