Izbor automobila godine
24

Predstavljamo finaliste za Klix Auto godine 2024: Renault Austral

Klix.ba
(Foto: E. Z./Klix.ba)
I ove godine Klix.ba organizuje svoj izbor Automobila godine, a konkurencija nikada nije bila veća. Finalisti za nagradu Klix Auto godine 2024 su poznati, a dok izbor traje predstavljamo svakog od finalista zasebno.
Renault Austral je SUV novitet ove francuske marke koji je privukao veliku pažnju, a stigao je kao nasljednik modela Kadjar. Ne samo to, Austral je donio i potpuno novi "Nouvelle Vague" pristup Renaulta kojim ova marka ima namjeru i ambiciju postati mjerilo za tehnologiju, "čistu energiju" i povezane usluge. Na Klix Auto testu smo provjerili sve novitete koje je Austral donio u najraskošnijem Alpine izdanju, te je uz vrlo privlačan izgled ovaj model među finalistima našeg izbora i zbog brojnih drugih kvaliteta koje možete otkriti u testu.

U izbor za nagradu Klix Auto godine 2024. ulaze svi automobili koje su članovi žirija i redakcije portala Klix.ba imali priliku testirati u protekloj kalendarskoj godini. Pri izboru se za svaki automobil procjenjuju osnovni kriteriji: dizajn, udobnost, sigurnost, ekonomičnost, upravljivost, performanse, funkcionalnost, ekološki standardi, zadovoljstvo vozača i cijena. Jednako važni faktori su i tehničke inovacije koje automobil donosi na tržište ili u svoj segment, kao i faktor vrijednosti za novac.

Uz žiri koji bira glavnu nagradu u izboru učestvuju i čitaoci koji će svojim glasovima odlučiti o nagradi Klix Auto godine čitalaca, a svoju podršku ovom izboru pridružili su se i G-DRIVE, Raiffeisen Leasing, Total Energies, Heineken, Unicredit Bank, i IQOS.

Uoči samog izbora, ne zaboravite učestvovati ni u nagradnoj igri Klix Auto godine, koju možete pronaći na Instagram profilu Klix Auto, a gdje možete osvojiti jednu od vrijednih nagrada - sedam dana sa Klix Autom godine 2024, ulaznice za svečanu ceremoniju događaja te G-DRIVE karticu za gorivo u vrijednosti 100 KM.

Početak izbora za nagradu Klix Auto godine je 1. februar 2024. godine, kada se otvara i glasanje za čitaoce u okviru nagrade Klix Auto godine čitalaca. Posljednji dan glasanja je 28. februar 2024. godine, dok će rezultati izbora žirija, kao i rezultati glasanja čitalaca na anketi biti objavljeni 29. februara 2024. godine na svečanoj ceremoniji dodjele Klix Auto godine 2024. nagrada u Sarajevu.