{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potpredsjednik Vlade Azerbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju

6.11.2012. u 15:51
0
Potpredsjednik Vlade Azerbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju
0
Potpredsjednik Vlade Azerbejdžana Yaqub Eyyubov se tokom svoje zvanične posjete našoj zemlji sastao sa menadžmentom ASA i Prevent grupacije.

Potpredsjednika Vlade su u Upravnoj zgradi ASA Preventa dočekali predsjednik Uprave Preventa BH Almir Jazvin, generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer te direktor finansija ASA Holdinga Damir Ferović.

Na sastanku je potpredsjedniku Eyyubovu i njegovoj delegaciji predstavljena ASA i Prevent grupacija, vodeći privatni poslovni sistem u državi, sa više od 6.000 uposlenika. Menadžment ovog sistema naglasio je kako se ASA i Prevent nalazi u top 20 kompanija Adria regije te je najveći izvoznik u BiH, lider u prodaji novih automobila, najveći dobavljač automobilskih presvlaka za Istočnu Evropu, ali i lokalni lider u finansijskom sektoru.

ASA i Prevent čine most koji stranim investitorima olakšava ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U proteklom periodu ova grupacija je realizovala nekoliko uspješnih investicija sa stranim partnerima.

U sklopu posjete Azerbejdžanska delegacija je obišla i ASA art galeriju u kojoj je trenutno postavljena izložba posvećena sufijskoj tradiciji u Bosni i Hercegovini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: