Predstavljeni poslovni uspjesi
0

Potpredsjednik Vlade Azerbejdžana posjetio ASA Prevent grupaciju

Klix.ba
Potpredsjednik Vlade Azerbejdžana Yaqub Eyyubov se tokom svoje zvanične posjete našoj zemlji sastao sa menadžmentom ASA i Prevent grupacije.
Potpredsjednika Vlade su u Upravnoj zgradi ASA Preventa dočekali predsjednik Uprave Preventa BH Almir Jazvin, generalni direktor i predsjednik Uprave ASA Holdinga Peter Kroyer te direktor finansija ASA Holdinga Damir Ferović.

Na sastanku je potpredsjedniku Eyyubovu i njegovoj delegaciji predstavljena ASA i Prevent grupacija, vodeći privatni poslovni sistem u državi, sa više od 6.000 uposlenika. Menadžment ovog sistema naglasio je kako se ASA i Prevent nalazi u top 20 kompanija Adria regije te je najveći izvoznik u BiH, lider u prodaji novih automobila, najveći dobavljač automobilskih presvlaka za Istočnu Evropu, ali i lokalni lider u finansijskom sektoru.

ASA i Prevent čine most koji stranim investitorima olakšava ulazak u Bosnu i Hercegovinu. U proteklom periodu ova grupacija je realizovala nekoliko uspješnih investicija sa stranim partnerima.

U sklopu posjete Azerbejdžanska delegacija je obišla i ASA art galeriju u kojoj je trenutno postavljena izložba posvećena sufijskoj tradiciji u Bosni i Hercegovini.