Novi teaser
6

Poslušajte zvuk Bugattija Divo

Klix.ba
Kompanija Bugatti je objavila još jedan teaser u nizu, a ovog puta se radi o videu koji otkriva zvuk nadolazećeg modela Divo.

Bugatti već duže vrijeme povremeno objavljuje teasere modela Divo, koji će biti predstavljen 24. augusta kada će čekanje konačno biti završeno. Najnoviji teaser je zapravo video koji otkriva zvuk superautomobila nazvanog po francuskom vozaču Albertu Divu. Video služi i kao podsjetnik na predstavljanje automobila koji će, kako najavljuju iz Bugattija, biti agilniji i od Chirona.

Kompanija najavljuje Divo pod hashtagom #builtforcorners, a ovaj video demonstrira riječi predsjednika Stephana Winkelmanna: "Sreća nije iza krivine (ugla), nego u krivini. Divo je napravljen za krivine".

Bugatti je nagovijestio da će Divo biti lakši od Chirona, odnosno lakši od 1.995 kg.

U videu se ne može vidjeti automobil, ali se može čuti zvuk njegovog motora. Špekuliše se da se radi o 8,0-litarskom quad-turbo W16 motoru iz Chirona, koji razvija 1.479 KS i 1.600 Nm obrtnog momenta.

Sve će biti poznato u četvrtak 24. augusta kada Divo debituje u Montereyju u Californiji. Bugatti će proizvesti svega 40 primjeraka.