Plemenit cilj
14

Posljednji proizvedeni Porsche 911 Speedster ide na aukciju humanitarnog karaktera

E. L.
Online aukciju će organizovati RM Sotheby's, a sav novac bit će usmjeren u Međunarodni fond za borbu protiv pandemije koronavirusa.

Porsche je objavio da će posljednji proizvedeni 911 Speedster iz Serije 991.2 ponuditi na aukciji koja će početi u srijedu i trajati sedam dana, a održat će se putem online platforme u organizaciji aukcijske kuće RM Sotheby's.

Porsche će sav novac od prodaje usmjeriti prema Međunarodnom fondu za borbu protiv pandemije koronavirusa. Budući vlasnik dobit će izvanredno opremljen Speedster koji je prešao samo tridesetak testnih kilometara, ali i priliku da zaviri u Porscheov razvojni GT odjel i isproba automobil na tvorničkim testnim stazama.

U sklopu obilježavanja 70. rođendana kompanije Porsche je "open air“ model 911 Speedster proizveo u simboličnih 1.948 primjeraka, a dvosjed pokreće 4-litarski 6-cilindarski atmosferski boxer motor koji raspolaže s 510 KS i 470 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Za prijenos snage na zadnju osovinu zadužen je ručni 6-stepeni mjenjač, a spomenute brojke dovoljne su za ubrzanje od 0 do 100 km/h za četiri sekunde i 310 km/h.