Legendarni Porsche
7

Posljednji isporučeni Singer 911 od pola miliona dolara ima pogon preko obje osovine

E. L.
Osnovica za restauraciju i modifikaciju ovaj put bio je Porsche 911 Carrera 4 iz Serije 964, a rezultat je onakav kakav smo i navikli da dolazi iz kompanije Singer.

Prije isporuke vlasniku Singer je objavio fotografije na kojima se vidi izgled njihove posljednje kreacije za koju je iskorišten Porsche 911 Carrera 4 iz Serije 964, a kupac je želio tamnosivu boju karoserije koja podsjeća na boju ratnih brodova i kožom obloženu unutrašnjost u kojoj dominira tamnocrvena boja. Kožom iste boje obložen je i prtljažnik ispod prednjeg poklopca.

Coupé u ovom slučaju pokreće 4-litarski 6-cilindarski zrakom hlađen boxer motor koji razvija nešto više od 500 KS i sposoban je da se „zavrti“ do 9.000 obr/min. Za prijenos snage na obje osovine zadužen je ručni 6-stepeni mjenjač.

Svi karoserijski paneli napravljeni su od karbona, a svjetlija siva boja odabrana je za trake na donjem dijelu vrata. Pored Singerovih karakterističnih centralno smještenih završetaka izduvnog sistema, tu su i nezaobilazne vjerne replike legendarnih Fuchs felgi. Sve zajedno košta oko pola miliona dolara.