Krajem juna
1

Posljednji Dodge Demon i Viper idu na aukciju u paru

Klix.ba
Krajem juna ove godine će na aukciji u Uncasvilleu u Connecticutu u paru biti prodani posljednji primjerci Dodge Vipera i Challenger Demona.

U Dodgeu su ovu akciju nazvali "The Ultimate Last Chance" jer predstavlja šansu za kupce da postanu vlasnici posljednjih primjeraka Vipera i Challenger Demona.

Posljednji Dodge Challenger SRT Demon pokreće 6,2-litarski V8 motor sa superpunjačem, koji razcija 840 KS. Radi se o posljednjem od ukupno 3.300 primjeraka koje je Dodge proizveo, lakiran je u Viper crvenu boju, a dolazi sa Demon Crate paketom koji je pun dodatnih dijelova kao što je Demon alat, Demon pokrivač, a tu su i točkovi za utrke ubrzanja.

Na aukciji će se naći i Viper sa 8,4-litarskim V10 motorom koji isporučuje 645 KS, a koji snagu šalje na masivne stražnje točkove širine 14 inča. Bočno izvedeni završeci izduvnog sistema i karoserija od karbonskih vlakana ga čine unikatnim. Prisutni su brojni detalji od karbonskih vlakana, sjedišta su presvučena crnom Alcantarom, a automobil je također lakiran u Viper crvenu boju.

Aukcija će biti održana između 20. i 23. juna. Recimo i da je Dodge Challenger SRT Hellcat VIN0001 2014. godine prodan za 1,65 miliona dolara, a sredstva su donirana u dobrotvorne svrhe.