Perfekcija
9

Posljednje umjetničko djelo Singera nosi naziv Mulholland Drive

Klix.ba
Američka kompanija Singer u kojoj se veoma uspješno bave restauracijom i modifikacijom Porschea 911 (iz Serije 964) završila je jedan od posljednjih projekata koji je dobio naziv po čuvenoj cesti u okolini Los Angelesa.

Posljednji završeni projekt Singera je 911 Mulholland Drive, a ono što ovaj temeljito modificiran tamnoplavi Porsche 964 izdvaja od sličnih kreacija Singera je topografska karta preko cijele karoserije na kojoj se naravno vidi i cesta Mulholland Drive.

Inspirisani noćnim trkačima koji su šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog stoljeća jurili spomenutom cestom, u Singeru su na prednji poklopac automobila postavili četiri dodatna svjetla, a podsjetnik na Porscheovu prisutnost na svjetskoj rally sceni u spomenutim godinama su Minilite aluminijske felge koje su u ovom slučaju odabrane umjesto najčešće korištenih replika čuvenih Fuchs felgi.

Singer 911 Mulholland Drive opremljen je i novim većim spojlerom na poklopcu motora ispod kojeg se krije zrakom hlađen 6-cilindarski boxer motor, a u Singeru nisu otkrili da li je kupac u ovom slučaju odabrao 3,8 ili 4-litarsku radnu zapreminu.